20 Ekim 2017, 22:41:46

 

 

 

Gönderen Konu: TODAİE 2010 Güncel Sorular  (Okunma sayısı 11768 defa)

Çevrimdışı Antisosyal_31

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 26
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« : 27 Haziran 2010, 10:11:28 »
Merhaba arkadaşlar.. Ösym'nın bu yılki sınavını çözen var mı bilmiyorum ama ben bi baktım güncel konularla ilgili soruları paylaşmak istedim.. inşaAllah faydalı olur..

1-1924-2009 yılları arasında yaşamış, 1981 yılında devlet sanatçısı unvanı verilen, yapıtları arasında Gılgamış Operası, Atatürk Oratoryosu, Cumhuriyet Kantatı olan Cumhuriyet Dönemi klasik müzik bestecisi kimdir?

A) Bülent Arel
B) Sami Koral
C) Nevit Kodallı
D) Muammer Sun
E) İlhan Usmanbaş

2-1922-2010 yılları arasında yaşamış, Türk mizahına yön veren karikatür sanatçılarından biri olarak kabul edilen, Karikatür Derneğinin kurucularından olan ve özellikle Abdülcanbaz tiplemesiyle tanınan karikatür sanatçısı kimdir?

A) Oğuz Aral
B) Turhan Selçuk
C) Nehar Tüblek
D) Ferruh Doğan
E) Semih Balcıoğlu

3-1928 yılında İstanbul'da doğan, Türk fotoğrafçılığının uluslararası alanda ün kazanmış temsilcilerinden olan ve 2010'da Amerikan Lucie Vakfı tarafından Hayat Boyu Başarı Ödülü verilen fotoğraf sanatçısı kimdir?

A) İzzet Keribar
B) İsmail Acar
C) Fikret Otyam
D) Ara Güler
E) Şakir Eczacıbaşı

4-"Kültür ve Sanat Kurumu" olarak, 2009 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan müze aşağıdakilerden hangisidir?

A) Pera Müzesi
B) Sadberk Hanım Müzesi
C) Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi
D) İstanbul Modern Sanat Müzesi
E) Sakıp Sabancı Müzesi

5-Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, 2010'da 60.sı düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Ayı'yı alan film aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bal
B) Nefes
C) Nokta
D) Hayat Var
E) Pandora'nın Kutusu


6-2009 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sağlık harcamaları dağılımına göre aşağıdakilerden hangisi en çok harcama yapılan alandır?

A) İlaç
B) Devlet hastanesi
C) Üniversite hastanesi
D) Özel hastane
E) Tıbbi cihaz

7-Petrol ihraç eden ülkelerden oluşan, ortak bir petrol üretimi ve fiyatlandırması politikası izlemeyi amaçlayan örgüt aşağıdakilerden hangisidir?

A) OPEC
B) ASEAN
C) İKÖ
D) APEC
E) OECD

8-TÜİK tarafından açıklanan 2009 yılı hane halkı iş gücü araştırma sonuçlarına göre, işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?

A) Güneydoğu Anadolu
B) Marmara
C) Akdeniz
D) Ege
E) Doğu Anadolu

9-"İkiz açık" adı verilen bütçe açığı ve cari açığın aynı anda bulunması sorunuyla uğraşan Avrupa Birliği üyesi ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Estonya
B) Litvanya
C) Slovenya
D) Bulgaristan
E) Yunanistan

10-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ümit Boyner
B) Kadir Topbaş
C) Durmuş Yılmaz
D) Nihat Ergün
E) Rifat Hisarcıklıoğlu

11-2010 yılının Nisan ayında, muhalefetin başlattığı gösterilerin şiddetli bir isyana dönüştüğü ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ermenistan
B) Kırgızistan
C) Kazakistan
D) Tacikistan
E) Özbekistan

12-şağıdakilerden hangisi Türkiye'nin de üyesi olduğu G-20 üyesi ülkelerden biri değildir?

A) Arjantin
B) Çin
C) Almanya
D) Malezya
E) Suudi Arabistan
« Son Düzenleme: 27 Haziran 2010, 11:10:03 Gönderen: Dogan »

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Kpss Forum Kpss Soruları , 2017 kpss 2013 kpss soruları, kpss sonuçları

TODAİE 2010 Güncel Sorular
« : 27 Haziran 2010, 10:11:28 »

 

 

 


Çevrimdışı gull_nare

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2010, 17:14:59 »
cevaplarını alabilir miyim

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Kpss Forum Kpss Soruları , 2017 kpss 2013 kpss soruları, kpss sonuçları

TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2010, 17:14:59 »

 

 

 


Çevrimdışı vldnoz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 76
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2010, 18:26:16 »
1c      9e
2b     10e
3d     11b
4e
5a
7a
diğerlerini ben de bilmiyorum cvpları alabilir miyizzz???

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı tuliplife

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 360
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2010, 18:34:09 »
bence 6 ya a dır ya da b :) hatta büyük ihtimal a

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı vldnoz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 76
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2010, 18:36:58 »
ben özel hastane diye biliyorum ama eminim olmadığım için yazmadım

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı tuliplife

  • Acemi Üye
  • **
  • İleti: 360
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2010, 18:40:11 »
:P ben herkes ilaç yazdırıyor diye o mantıkla dedim :) hatta ilaçlardan dolayı eczacılar çok uğraştı ya o mantıkla soyledım ne zaman gitsem eczaneler dolu :)

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı vldnoz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 76
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2010, 18:42:35 »
evet ilaç da olabilir ama özel hastanelerin sgk lılara açılmasından dolayı birçok insan özel hastanelere gidiyor...neyse cvpları alsakkk iyi olacak ama...

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı caresiz44

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 250
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #7 : 06 Temmuz 2010, 19:33:45 »
11 c kazakistan değil mi?

12 d malezya

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı caresiz44

  • Kıdemli Üye
  • ****
  • İleti: 250
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #8 : 06 Temmuz 2010, 19:33:45 »
11 c kazakistan değil mi?

12 d malezya

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı vldnoz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 76
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #9 : 06 Temmuz 2010, 20:23:56 »
Antisosyal_31 hocam soruların cvplarını verebilir misinnn???

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı tuba_05

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 50
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #10 : 06 Temmuz 2010, 21:17:03 »
arkadaşlar cevapları veriyorum

1C
2B
3D
4E
5A
6A
7A
8C
9E
10E
11B
12D

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı vldnoz

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 76
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #11 : 06 Temmuz 2010, 22:02:13 »
teşekkürlerrr...

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı ngunduzun

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 26
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #12 : 06 Temmuz 2010, 23:59:30 »
TODAİE SORULARINI ÇÖZDÜM AMA BU KADAR ZOR GELEBİLECEÐİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. GEÇMİŞ YILLARDA GELDİ Mİ?
[mail][/mail]

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı ebru

  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 639
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2010, 10:20:16 »
herkese ck tesekkurler
..............niðde üniversitesi .. ............

....Güneþe bakarsan gölgeleri göremezsin...

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı Antisosyal_31

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 26
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
TODAİE 2010 Güncel Sorular
« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2010, 11:28:22 »
Kusura bakmayın arkadaşlar bir haftadır bilgisayarımda sorun vardı giremedim. Cevaplar için de teşekkür ederim hocam takip etme imkanım olmadı hakkınızı helal edin

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Konuyu Paylaş

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt / Gösterim Son İleti
xx
Kpss 2010 Güncel konular soru cevap programı

Başlatan muramasa

21 Yanıt
17429 Gösterim
Son İleti 24 Mart 2011, 03:23:34
Gönderen: bebetu
xx
2010 Güncel bilgiler resimli süper slayt (450 sayfalık)

Başlatan cobralayn19

40 Yanıt
44417 Gösterim
Son İleti 09 Ağustos 2010, 20:32:08
Gönderen: Movsar
xx
2010 Türkiye ve Dünya da Güncel OLaylar Fotoğraflı ve Yeni Linkler

Başlatan cobralayn19

0 Yanıt
3404 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2010, 16:48:01
Gönderen: cobralayn19
xx
2010 Türkiye de ve Dünya da Güncel olaylar Süper Slayt (132 mb) fotoğraflı slayt

Başlatan cobralayn19

34 Yanıt
31050 Gösterim
Son İleti 26 Haziran 2011, 03:41:05
Gönderen: aysenem
xx
2010 Türkiye de ve Dünya da Güncel olaylar Süper Slayt (150 mb) fotoğraflı slayt

Başlatan cobralayn19

21 Yanıt
15833 Gösterim
Son İleti 27 Ağustos 2010, 15:12:13
Gönderen: demet52
xx
Kafaya Takılan Sorular...?Güzel sorular,okuyun bence

Başlatan Nezahat

0 Yanıt
2787 Gösterim
Son İleti 07 Ocak 2008, 19:27:16
Gönderen: Nezahat
xx
2010 Kpss Yargı Deneme sınavı ( 19.03.2010 tarihli deneme)

Başlatan corosman

16 Yanıt
13937 Gösterim
Son İleti 30 Mayıs 2010, 13:26:20
Gönderen: brl
xx
sorular

Başlatan kadir_nazli

12 Yanıt
8095 Gösterim
Son İleti 14 Mart 2008, 03:19:53
Gönderen: tuba_05
 

mebbis