21 Nisan 2014, 16:13:46

 

 

 

Gönderen Konu: karma sorular  (Okunma sayısı 5005 defa)

Çevrimdışı destina_

  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 947
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
karma sorular
« : 10 Mart 2008, 22:38:04 »
1. İl özel idaresi ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Bir ilin kurulmasına dair kanunla kurulur  
B) İl Genel Meclisi Başkanı İl genel Meclisi üyeleri tarafından kendi üyeleri arasından seçilir
C Hizmetlerin yürütülmesinde valiye karşı sorumlu bir genel sekreter atanır
D) Dış denetimi Sayıştay tarafından yapılır
E) İl genel meclisi üyeliği seçimlerinde bağımsız adaylık usulü yoktur
 

2. Köy derneği kimlerden oluşur?
A) Köy ihtiyar heyetince seçilen köy halkından
B) Köy ihtiyar heyetinden
C) Aynı ildeki köylerin muhtarlıklarından
D) Dernekler Kanunu çerçevesinde üye olmak isteyen reşit köy ahalisinden
E) Köyde yaşayan seçmenlerden

3. Kamu Denetçiliği Kurumu hangi organa bağlı olarak kurulmuştur?
A) Cumhurbaşkanı       B) Bakanlar Kurulu
C) TBMM Başkanlığı     D) Danıştay
            E) İçişleri bakanlığı

4. Hangisi bir yerel yönetim organı değildir?
A) İl encümeni             B) İl idare kurulu
C) Köy İhtiyar Meclisi   D) Belediye meclisi
E) Büyükşehir belediye başkanı

5. Aşağıdakilerden hangisi köy ihtiyar meclisinin görevlerinden biri değildir?
A) Köylüden alınacak paranın miktarını belirlemek
B) Köy muhtarını seçmek
C) Köy hizmetleri için kamulaştırma kararı almak
D) Hangi işlerin imece ile yapılacağına karar vermek
E) Zorunlu işleri yapmayan köylüye para cezası vermek

6. Büyükşehir Belediyesi hangi işlemle kurulur?
A) Kanunla                  
B) Kanun Hükmünde Kararname ile
C) Bakanlar Kurulu kararı ile
D) İçişleri Bakanlığının onayıyla
E) Müşterek kararname ile

7. Aşağıdakilerden hangisi belediyelerin görev ve yetkileri arasında değildir?
A) Çevre ve çevre sağlığı                       B) Temizlik ve katı atık
C) Yetiştirme yurtları açmak     D) Şehir içi trafik
E) Kültür ve sanat
 
8. İl özel idareleri, hangi hizmeti il sınırı içinde (ilin tümünde) yapmakla yükümlüdür?
A) İmar, su ve kanalizason       B) Katı atık ve çevre
C) Ağaçlandırma           D) Acil yardım ve kurtarma
E) Kültür, sanat ve turizm
9. Büyükşehir belediyesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Büyükşehir belediye encümene kendi üyeleri arasından beş üye seçer
B) İlçe ve ilk kademe belediyeleri başkanları büyükşehir belediye meclisinin doğal üyesidir
C) Büyükşehir belediye meclisinin başkanı büyükşehir belediye başkanıdır
D) Büyükşehir belediye meclisinin üyeleri yerel seçimlerde halk tarafından seçilir
E) Büyükşehir belediye meclisi her ayın ikinci haftası toplanır
 
10. Hangisi büyükşehir belediyesi değildir?
A) Kocaeli                     B) Antalya
C) Sivas                       D) Erzurum      E) Mersin
 
 11. Köy sınırları içinde yaşayan bir seçmen hangisi için oy kullanmaz?
A) Köy muhtarı
B) Belediye meclis üyeliği
C) Köy ihtiyar heyeti üyeliği
D) İl genel meclisi üyeliği
E) Milletvekilliği genel seçimleri    

12. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki yerel yönetimlerin ortak özelliklerinden biri değildir?
A) Kuruluş esasları kanunla belirlenir
B) Devlet tüzel kişiliği içinde yer almazlar
C) Türlerinin belirlenmesi Anayasa’yla yapılmıştır
D)Kendi aralarında birlik kurmaları Bakanlar Kurulunun  iznine tabidir
E) Hepsinin yürütme organları halk tarafından seçilir


13. İl genel meclisinin kararları ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Kararlarının kesinleşmesi için valinin onayından geçmesi zorunlu değildir
B) Alınan kararlar beş gün içinde valiye gönderilir
C) Vali, hukuka aykırı gördüğü meclis kararını geri gönderebilir
D) Meclis, iade edilen kararda ısrar edemez, karar kesinleşir
E) Valiye gönderilmemiş meclis kararı yürürlüğe girmez

14. Mahalle ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Taşra teşkilatının bir parçasıdır
B) Organları, yerel seçimlerde kullanılan oylarla seçilir
C) Muhtar ve ihtiyar heyetinden oluşur
D) Tüzel kişiliği yoktur
E) Hizmet ve sorumluluk bakımından mülki amirlerle ilişkilidir  


 15. Aşağıdakilerden hangisi bir hizmet yerinden yönetim kuruluşu değildir?
A) Selcuk Üniversitesi      
B) Konya Ticaret Odası
C) TÜBİTAK      
D) Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
E) Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

16. İl encümeni ile ilgili hangi ifade doğru değildir?
A) Encümende bulunan seçilmiş üyeler, il genel meclisi üyeleri arasından seçilir
B) Encümenin atanmış üyeleri Mahalli İdareler Müdürü tarafından belirlenir
C) Encümene Vali başkanlık eder
D)Valinin olmadığı toplantılara Genel Sekreter başkanlık eder
E) Encümen, haftada en az bir kere toplanmaktadır

 
17. Hizmet yerinden yönetimlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bu kuruluşlar belli görev ve yetkilerle donatılmıştır
B) Bu kuruluşlar merkezi idarenin vesayet denetimine tabidir
C) Kendilerine özgü mal varlıkları ve bütçeleri vardır?
D) Eğitim, yayıncılık, sosyal güvenlik ve ekonomik nitelikte görevler yüklenirler
E) Bu kuruluşların tüzel kişilikleri yoktur

18. Bağımsız idari otoritelerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Devletin sorumluluk alanına giren sektörlerde hem düzenleyici hem denetleyici rol oynarlar
B) Yönetimleri özerktir
C) İdari yapı içinde bir bakanlıkla ilişkili statüdedirler
D) Faaliyetleri yalnız yargısal denetime tabidir
E) Her hangi bir yaptırım uygulama yetkileri yoktur
 


19. Aşağıdakilerden hangisi bir bağımsız idari otoritedir (düzenleyici ve denetleyici kurul)?
A) Futbol Federasyonu Başkanlığı
B) Telekomünikasyon Kurumu
C) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
D) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
E) Özel Çevre Koruma Kurumu
 

1E  2E  3C 4B 5B 6A 7C 8E 9D 10C 11B 12E 13D 14A 15E 16B 17E 18E 19B
Yaþamak bir agac gýbý tek ve hür
Ve bir orman gibi kardescesine...

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Kpss Forum Kpss Soruları , 2013 kpss 2013 kpss soruları, kpss sonuçları

karma sorular
« : 10 Mart 2008, 22:38:04 »

 

 

 


Çevrimdışı mathayus

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
karma sorular
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008, 18:07:37 »
Sorular için teşşekürler ama verdiğin sorular gerçekten inanılmaz zor denecek düzeyde ve bu zor sorular bizleri dahada kamçılamakta böyle soruların çoğalması dileğiyle

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Kpss Forum Kpss Soruları , 2013 kpss 2013 kpss soruları, kpss sonuçları

karma sorular
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008, 18:07:37 »

 

 

 


Çevrimdışı elif turan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 33
  • Karma +0/-0
    • Profili Görüntüle
karma sorular
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2008, 18:25:19 »
teşekkürler:)
zor ama nitelikli güzel sorular..

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Çevrimdışı destina_

  • Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 947
  • Karma +1/-0
    • Profili Görüntüle
karma sorular
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2008, 19:43:57 »
eger zor soruları çözersek digerleri cok kolay gelir :)

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter


Konuyu Paylaş

Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt / Gösterim Son İleti
xx
karma problemler 1

Başlatan eylulsultan

0 Yanıt
1114 Gösterim
Son İleti 25 Mayıs 2010, 19:31:35
Gönderen: eylulsultan
xx
eğitim karma test

Başlatan aalkan

2 Yanıt
3002 Gösterim
Son İleti 02 Haziran 2009, 22:19:33
Gönderen: yelkowan
xx
GENEL KÜLTÜR KARMA SORU

Başlatan destina_

14 Yanıt
16442 Gösterim
Son İleti 25 Mayıs 2009, 12:01:01
Gönderen: MERBAYMERBAY
xx
Kpss eğitim bilimleri karma

Başlatan Dogan

8 Yanıt
4845 Gösterim
Son İleti 26 Ekim 2009, 01:47:18
Gönderen: serkancel
xx
Kafaya Takılan Sorular...?Güzel sorular,okuyun bence

Başlatan Nezahat

0 Yanıt
2018 Gösterim
Son İleti 07 Ocak 2008, 19:27:16
Gönderen: Nezahat
xx
sorular...

Başlatan murat8550

6 Yanıt
1567 Gösterim
Son İleti 13 Haziran 2010, 16:19:12
Gönderen: OzgGuR
xx
SORULAR

Başlatan kadir_nazli

19 Yanıt
7423 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2008, 20:39:36
Gönderen: vartinikli62
xx
SORULAR!!!

Başlatan dilek2510

9 Yanıt
2136 Gösterim
Son İleti 30 Mayıs 2010, 21:38:50
Gönderen: ahfa84