| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 27-06-2009 04:46 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 1869 Katılım Tarihi: 14.07.06 Konum: Bursa Yaş : 26 | |
|
Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol - Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol - Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol - Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol - Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol - Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol |
| 27-06-2009 06:19 ÖS | ||
| ||
|
|
| 27-06-2009 06:25 ÖS |
| bir fenci olarak ve ikinci senem..emeklerime ve emeklerimize üzülüyorum..üzülüyorum sadece... |
| 27-06-2009 06:39 ÖS | ||
| ||
| ne yapmaya çalışıyorlar ya kendimi iyce koyun gibi hissetmeye başladım. resmen güdüyorlar bizi. sınavım iğrençti hala ağlıyorum. bu çok büyük bi haksızlık... |
| 27-06-2009 06:44 ÖS | ||
| ||
|
Tarih öğretmenliği benim bıranş. matematik beklediğimden zor geçti. 17 soru yaptım. en az çalıştığım ders matematikti, ama çok çalışsaydım da fazla birşey değişmeyecekmiş sanırım. tarih beklemediğim kadar kolay geçti, coğrafya da kolaydı, vatandaşlıkta bir kaç zor soru vardı, türkçe nispeten kolaydı, zorluk derecesi yüksek soru gelmedi bana. eğitim bilimlerinde öğrenme psik. soruları eğitimin en kolay bölümüydü, gelişim ve ölçme kısmen zordu, program geliştirme her zamanki gibiydi zaten biraz zordu. eğitim'de toplam 3 boş bıraktım, 100-105 net bırakırım gibi geliyor. sınava istanbul yıldız teknik üniversitesinde girdim, aynı anfide en az on tarihçi vardı, dışarda konuştuğumuzda kendimi şanslı hissettim, herkes kötü geçtiğini söylüyordu. sınava yargı yayınlarının setleri ile ve internetten indirdiğim soru setleriyle hazırlandım. inşallah bu yazıyı yazan ben ve okuyan her aday sınavda yüksek puan alır da kazanır. ![]() |
| 27-06-2009 06:49 ÖS | ||
| ||
| tek kelimeyle iğrençti dersanelerin hepsi kapansın meğer bizi kandırmışler bu soruların denemelerle alkası yoktu...kimse üzülmesin ama herkesin kötü... |
| 27-06-2009 07:13 ÖS |
| 2008e zor dıyenelr halt etmiş... sınavlardan çıktığımda bı tek bana zor geldi sandım ama durum öyle değilmiş.. hele hele o eğitim bilimleri keşke dersaneye gitmeseydım dedim gerçekten hiç de öyle değilmiş asıl sınav.. matematık konusunu açmıyorum bıle denemelrde en kötu 20 yapan ben şimdi 15 soruyu yetişrebıldım.. traıh iiydı ama ben hayatımda öyle anayasa soruları görmedım ne saçma yaaa öğretmen aramadıkalrı kesin ama ne aradıkalrı belli değil.. eğitim bilimleri sorularında acaba rehberlık mı ölçme değerlendırmemı bu soru yaa dıye şaşırdığım çok oldu hepsı birbirine girmiş ama yazık 1 seneme unıversıte son yılımı bu sınava harcamama yazık ..ben okulöncesi öğretmeniyim bakalım çok atıcaz sizden dıyorlar belki bunun bı faydası olurr |
| 27-06-2009 07:22 ÖS | ||
| ||
| arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bence üzülmenin bi anlamı yok sorular zor ise bu herkes için zordur onun için sıralamanız daha önemli bence çünkü geçen sene aynı durumdaydım ama çok şükür atandım bi önceki yılagöre daha kötü yapmamma ragmen atandım bu yüzden branş bazında sıralamanız önmeli |
| 27-06-2009 07:34 ÖS | ||
| ||
| arkadaşlar yapmayın amaa 2008 daha zordu bu sınav biraz çalışmayla helledilmeyecek gibi değildi. Ben geçen yıl o kadar çalışmama rağmen 78 de kaldıım geçen yıla göre bu sorular çok ama çok kolaydı allah hepimizin yardımcısı olsun... |
| 27-06-2009 07:45 ÖS | ||
| ||
| hiç de diil bu daha zordu :( |
| 27-06-2009 07:48 ÖS | ||
| ||
| 2008e zor derseniz şaşarım onda sadece görülmeyen 2 3 yöntem vardı onlar da şıklardan çıkardı bundaki tam çorba. 2008 de bari gk gy kolaydı bunda 2si de zordu |
| 27-06-2009 07:57 ÖS |
| evet çok karışık sormuşlar sureklı iki şık arasında gidip gelmekten sıkıldım sınavda... acaba ne demek istiyor bu soruda dıye düşündum yanii... bılmıyorum artık 2009 gerçekten şaşırtıcı.. sureklı yorum halındeydım sınavda bu olur bu olmaz... aaaaaaa bıde şu yoksul olmak istemeyen adam hangı evrede fizyolojık dımı şu basıt soruda bıle ikileme düştüm kesın altında bit yeniği vardır dıye |
| 27-06-2009 07:58 ÖS | ||
| ||
| yaklaşma kaçınmaya ne dediniz |
| 27-06-2009 08:08 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 31 Katılım Tarihi: 16.04.09 Konum: FELSEFE ÖĞRT. ![]()
| ||
| çok zordu yahu. girdiğim hiçbir denemeye benzemiyordu. ayrıca 2008 in soruları daha kolay kalıyor bu seneki soruların yanında.yazık ya |
| 27-06-2009 08:11 ÖS | ||
| ||
| Yakşlaşma kaçınma arasında ters orantı olması lazım |
| 27-06-2009 08:16 ÖS | ||
| ||
|
1. Öğretmen öğrencilerine sorgulama, soru sorma bir görüşme saygı duyma, yeni fikirlere açık olmasını sağlamak için hangisini yapması uygun olur? A)Görüş pekiştirme B) C) D) E) Cevap: A 2. Yurtdışından gelen Deniz’i gözlemleyen Rehber Öğretmeni Deniz’in geldiği okula uyum sağlamadığını ve anne babasının boşandığını öğrenmiştir. Rehber öğretmenin yapacağı en uygun davranış hangisidir? A) Oryantasyon B) Bilgi vermeC) D) E) Cevap: A 3. Genelde başarılı olan Ahmet sınav kaygısını aşırı hissettiğinden dolayı başarısız olmaktadır. Ahmet’e yapılacak en uygun rehberlik ne olmalıdır? A) Eğitsel rehberlik B) Kişisel rehberlik C) Mesleki rehberlik D)E) Cevap: B 4. Bir toplumda sınava giren ÖSS öğrencilerinin %75’inin Tıp Fakültesini seçmelerinde temel faktör nedir? A) Değer B) Yetenek C) İlgi D) Akademik Başarı E) Benlik algısı Cevap: A 5. İki fareden birincisi labirentin içerisine konularak gezmesi sağlanıp tekrar geri alınıyor. Sonra iki fare birlikte labirente bırakılıyor. Labirente sonradan yiyecek konulduğunda ilk labirente giren ve labirenti gezen farenin yiyeceği daha rahat ulaştığı görülüyor. Bu durum aşağıdaki ifadelerden hangisiyle adlandırılır. A) Genelleme B) Ayırt etme C) koşullanma D) E) 6. Dayısının önce A harfi ile ilgili isimleri say dediğinde cevap verenbilen Ömer, B harfi ile ilgili isimler say dediğinde cevap verememiştir. Neden cevap veremiyorum dediğinde ise Ömer; bize ilkokulda “Bı” diye öğrettiler “Be” harfi öğretmedikleri için cevap veremiyorum demiştir. Bu durum aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir? A) Tümevarım B) Tümdengelim C) Özelden-özele akıl yürütme D) Anoloji E) 7. Müdür Bey okul zorbalığı ile ilgili öğretmenlerle görüşerek bu durumu önlemek için rehber öğretmene görev vermiştir. Rehber öğretmen durumla ilgili anket yaparak kapsamlı bir rapor hazırlamıştır. Bu durumda rehberlik ilkeleri açısından hangi yanlışlık yapılmıştır? A) Problemin çözümünde sadece anket uygulamasıyla sınırlı kalınması B) C) D) E) 8. Çocuk, sahibi ile birlikte köpeği görüyor. Köpekten korkuyor ve ondan sonra köpeğin sahibini görünce de korkuyor. Cevap: 2. Derece Koşullanma 9. İlköğretim 2. Sınıf öğretmeni çocuklara 50 sayfalık öykü okumalarını ve bunun özetini çıkarmalarını istiyor. Yukarıdaki anlatım Thorndike’nin hangi yasasına terstir? A) Etki yasası B) Tepki anolojisi C) Tepki kanunu D) Hazır bulunuşluk E) Tepki genellemesi Cevap: D seçeneği. 10. Birey bilgisayar alıyor fakat hayatında daha önceden hiç bilgisayar görmemiş. Bilgisayarın parçalarını açıp girişlerin başlıklarındaki işaretlere göre inceleyip yerlerine yerleştiriyor. Aşağıdakilerin hangisi bireyin yaptığı davranışı en iyi açıklar? A) Deneme-yanılma B) İç görü öğrenme C) Kavrayarak öğrenme D) Kademeli gelişme Cevap: C seçeneği. 11. Bir çocuğa annesi askıya paltosunu asmayı öğretmeye çalışıyor fakat her yaptığı davranışı pekiştireç istiyor. Çocuğu davranışı yapmadığı için pekiştireç vermiyor. Anne çocuğa bu davranışı aşağıdakilerden hangisi ile kazandırabilir? A) Kademeli yaklaştırma 12) “Her gün baklava-börek yersen bıkarsın” bu atasözü aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ilgilidir? A) Sürekli pekiştirme 13. Anne babası ressam olan bir ailede yetişen çocukların hiç ressam olmayan başka bir aileden yetişen çocuklara göre ressam olma ihtimali daha yüksektir. Bu açıklama gelişimi etkileyen faktörlerden hangisiyle ilgilidir? A) Kalıtım ; B) Çevre C) Kritik dönem D) E) 13. Bir internet sitesinde Hasan ve Derya tanışmışlar ve görüşmeye karar vermişler. Derya hanım garsonları aşağılayan mesleklerini küçük gören sürekli tırnaklarını yiyen Hasan Beyi beğenmemiştir. Hasan Bey Derya hanımdan ayrılıyor. Hasan Beyde bununla ilgili olarak boyunun 155cm, kilosunun 105 kg olmasından dolayı kendisini Derya Hanımın terk ettiğini düşünmektedir. bu olay Freud’un psiko analitik kuramına göre aşağıdakilerden hangisiyle adlandırılır? A) Duyguları çarpıtma 14. Bireyin günlük yaşamda karşılaştığı ya da karşılaşma ihtimali olan olayları belirlemek ve bu durumlarda uygun çözümler bulmasına yardımcı olmak amacıyla yapılan bir tekniktir. Yukarıda anlatılan olayda aşağıdakilerden hangisidir? Örnek olay – istasyon 15. Ali’nin durumunu görüşmek üzere rehber öğretmen annesi ile görüşmüştür. Bu durumda Rehber öğretmenin yaptığı rehberlik uygulaması nedir? A) Müşavirlik – çarebulucu B) Ayarlama C) Ayarlayıcı D) Uyum sağlayıcı E) 16. 120 kişinin girdiği bir sınavda ortalamanın üstünde alan 40 kişiyi İngilizce sınavında bir üst sınıfa, diğerlerini ise hazırlık sınıfına devam etmeleri sağlanıyor. Bu değerlendirmede yapılan yanlış nedir? A) Mutlak ölçütün yerine bağıl ölçütü almış B) C) D) E) 17. Bir öğretmen sınıfta kendisine saygılı, kurallara saygılı öğrencilere fazladan puan vermiştir. Bu açıklamada ölçmeye hangi hata karışmıştır? A) Sistematik hata B) C) D) E) 18. Okul müdürünün eğitim ve öğretimi daha iyi hale getirmek için önceden araç ve gereçleri hazırlaması, çevre şartlarını kontrol altına alarak herkesin okulda öğrenebilmesini sağlamıştır. Bu okul müdürü hangi öğrenme modelini kullanmıştır? A) İşbilirlikçi öğrenme B) Tam öğrenme C) D) E) Cevap: B şıkkı Yukarıdaki tabloda sınav sorularına verilen doğru cevaplar 1, yanlış cevaplar 0 puan ile gösterildiğine göre; 19- Ranj nedir ? Cevap: 5 20- Hangi sorular ayırt edici değildir? Cevap: 4-7 21- Grafiği nasıldır? Cevap: 15. I. Önceki öğrenmelerin sonraki öğrenmeleri etkilemesi ve yeri geldikçe bunların tekrar edilmesiII. Zorunlu ön koşul öğrenmelerin olduğu ve aşamalılık ardışıklık ilkelerinin olduğuIII. Konuların anlamlı parçalara bölündüğü ve üniteler arasında bağlantının olmadığı derslerde kullanılırYukarıda üç özelliği verilen program türleri aşağıdakilerden hangisidir? Cevap: Sarmal – doğrusal – modüler 16. Bir öğretmen yıllık, ünite planı, ders planı hazırlarken öncelikle neye dikkat etmelidir? Cevap: Öğretim programı 17. İlkokul 4. sınıf öğretmeni öğrencilerine renklerle farklı kabartma haritalar yaptırmak istemiştir. bu yaptırırken kullanabileceği en uygun yöntem hangisidir? A) Deneysel çalışmaB) Mikro öğretim C) Gösterip yaptırmaD) Gösteri E) Eğitsel oyun Cevap: C 18. - Olumlu bağımlılık- Yüz yüze iletişim- Bireysel değerlendirilebilirlik- Grupça değerlendirme Yukarıdaki özellikleri verilen öğrenme türü aşağıdakilerden hangisidir? Cevap: işbirlikçi öğrenme |
| 27-06-2009 08:17 ÖS | ||
| ||
| yaklaşma kaçınma arasında ters orantı var ben öyle yaptım b seçeneğiydi galiba. |
| 27-06-2009 08:19 ÖS | ||
| ||
| heh tamam ben de öyle yaptım da :( |
| 27-06-2009 08:20 ÖS | ||
| ||
| buraya yazdığınız cevaplar doğru mu emin misiniz? |
| 27-06-2009 08:25 ÖS |
Mesaj Sayısı: 418 Katılım Tarihi: 19.01.08 Konum: İstanbul Yaş : 28 ![]() |
| Valla genel kültür yetenek kötü zaman yetmedi.Vatandaşlıktan en az 3-4 yanlış var.bende eğitim bilimlerinden medet umuyorum. |

bakalım nolcak, hayırlısı..