| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 22-08-2008 12:40 ÖS | Düzenleyen lavinya 22-08-2008 12:53 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 598 Katılım Tarihi: 05.09.07 Konum: BURSA Yaş : 26 | |
|
2009 KPSS YÖNTEM ve TEKNİKLER Soru-Cevap oyunu buradan başlıyor. Dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay var: Bir önceki soru cevaplanmadan yeni soru sormayalım.Birkaç mesaj öncesinin sorusuna alıntı yaparak cevap verelim.(daha net ifade edilmiş olur) Emin olmadığımız soruları cevaplamayalım. Cevaplarımızın arkasından yeni soru yazmayı unutmayalım. Soru yazdığımızda geri dönüp verilen cevapları kontrol edelim ki yanlış öğrenmelere mahal vermeyelim. Duyarlılığınız ve katılımınız için bütün arkadaşlarım adına şimdiden çok teşekkür ederim. |
| 22-08-2008 12:51 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 182 Katılım Tarihi: 07.07.08 Konum: izmir ![]() | |
|
A) Teknik, yöntem, strateji, B) Teknik, strateji, yöntem C) Teknik strateji, yöntem, D) Strateji, yöntem, teknik E) Yöntem, teknik, strateji, .... |
| 24-08-2008 01:36 ÖS |
Mesaj Sayısı: 56 Katılım Tarihi: 03.07.08 Konum: ısparta-konya ve istanbul ![]() |
|
pervin35 yazdı: Teknik, strateji ve yöntem kavramlarının hiyerarşik sıralaması en üstten alta doğru nasıl olur? A) Teknik, yöntem, strateji, B) Teknik, strateji, yöntem C) Teknik strateji, yöntem, D) Strateji, yöntem, teknik E) Yöntem, teknik, strateji, cevap d fen ve teknolojı dersinde "sinir sistemi" konusunu işleyen bir öğretmenin bu sistemde bulunan organları ve görevlerini bir şehrin elektrik sistemine benzeterek anlatması aşağıdaki zihinsel bererilerden hangisiyle açıklanabilir? a- tümevarım b- anoloji c- tümdengelim d- analiz e- sentez |
| 24-08-2008 01:43 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1286 Katılım Tarihi: 06.04.08 Konum: A-N-K-A-R-A Yaş : 22 ![]()
| ||
|
yurdagul yazdı: pervin35 yazdı: Teknik, strateji ve yöntem kavramlarının hiyerarşik sıralaması en üstten alta doğru nasıl olur? A) Teknik, yöntem, strateji, B) Teknik, strateji, yöntem C) Teknik strateji, yöntem, D) Strateji, yöntem, teknik E) Yöntem, teknik, strateji, cevap d fen ve teknolojı dersinde "sinir sistemi" konusunu işleyen bir öğretmenin bu sistemde bulunan organları ve görevlerini bir şehrin elektrik sistemine benzeterek anlatması aşağıdaki zihinsel bererilerden hangisiyle açıklanabilir? a- tümevarım b- anoloji c- tümdengelim d- analiz e- sentez Cevap: B analoji (benzetim) Soru:Bir öğretmenin sınıf içi öğrenme öğretme etkinliklerini öğrenciyi merkeze alarak etkili bir sekilde uygulayabilmesi ve hedef davranıslara en üst düzeyde ulasabilmesi için öncelikle asağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir? A) Öncülüğü öğrenciye bırakması. B) Etkili öğretim tekniklerinin kullanılması. C) Kullanacağı yöntem ve tekniklere iliskin bilgisini gözden geçirmesi. D) Öğrencinin hazır bulunusluk düzeyinin belirlenmesi. E) Đçeriğin müfredatlara uygunluğunun sağlanması |
| 24-08-2008 01:49 ÖS |
Mesaj Sayısı: 56 Katılım Tarihi: 03.07.08 Konum: ısparta-konya ve istanbul ![]() |
|
vartinikli62 yazdı: yurdagul yazdı: pervin35 yazdı: Teknik, strateji ve yöntem kavramlarının hiyerarşik sıralaması en üstten alta doğru nasıl olur? A) Teknik, yöntem, strateji, B) Teknik, strateji, yöntem C) Teknik strateji, yöntem, D) Strateji, yöntem, teknik E) Yöntem, teknik, strateji, cevap d fen ve teknolojı dersinde "sinir sistemi" konusunu işleyen bir öğretmenin bu sistemde bulunan organları ve görevlerini bir şehrin elektrik sistemine benzeterek anlatması aşağıdaki zihinsel bererilerden hangisiyle açıklanabilir? a- tümevarım b- anoloji c- tümdengelim d- analiz e- sentez Cevap: B analoji (benzetim) Soru:Bir öğretmenin sınıf içi öğrenme öğretme etkinliklerini öğrenciyi merkeze alarak etkili bir sekilde uygulayabilmesi ve hedef davranıslara en üst düzeyde ulasabilmesi için öncelikle asağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir? A) Öncülüğü öğrenciye bırakması. B) Etkili öğretim tekniklerinin kullanılması. C) Kullanacağı yöntem ve tekniklere iliskin bilgisini gözden geçirmesi. D) Öğrencinin hazır bulunusluk düzeyinin belirlenmesi. E) Đçeriğin müfredatlara uygunluğunun sağlanması cevap b öğrencilerinin devinimsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir öğretmenin kullandığı yöntem ve tekniklerden hangisinin etkisi diğerlerine göre en azdır? a- simülasyon b- örnek olay c- mikro öğretim d- deney e- gösterip yaptırma |
| 24-08-2008 01:52 ÖS | ||
| ||
|
yurdagul yazdı: vartinikli62 yazdı: yurdagul yazdı: pervin35 yazdı: Teknik, strateji ve yöntem kavramlarının hiyerarşik sıralaması en üstten alta doğru nasıl olur? A) Teknik, yöntem, strateji, B) Teknik, strateji, yöntem C) Teknik strateji, yöntem, D) Strateji, yöntem, teknik E) Yöntem, teknik, strateji, cevap d fen ve teknolojı dersinde "sinir sistemi" konusunu işleyen bir öğretmenin bu sistemde bulunan organları ve görevlerini bir şehrin elektrik sistemine benzeterek anlatması aşağıdaki zihinsel bererilerden hangisiyle açıklanabilir? a- tümevarım b- anoloji c- tümdengelim d- analiz e- sentez Cevap: B analoji (benzetim) Soru:Bir öğretmenin sınıf içi öğrenme öğretme etkinliklerini öğrenciyi merkeze alarak etkili bir sekilde uygulayabilmesi ve hedef davranıslara en üst düzeyde ulasabilmesi için öncelikle asağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir? A) Öncülüğü öğrenciye bırakması. B) Etkili öğretim tekniklerinin kullanılması. C) Kullanacağı yöntem ve tekniklere iliskin bilgisini gözden geçirmesi. D) Öğrencinin hazır bulunusluk düzeyinin belirlenmesi. E) Đçeriğin müfredatlara uygunluğunun sağlanması cevap b öğrencilerinin devinimsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir öğretmenin kullandığı yöntem ve tekniklerden hangisinin etkisi diğerlerine göre en azdır? a- simülasyon b- örnek olay c- mikro öğretim d- deney e- gösterip yaptırma Hocam benim sorumun cevabı B değil :( Sizin sorunuzda da cevap B-Örnek olay digerleri devinimsel(psiko-motor düzeydeki davranışları daha fazla geliştirir... |
| 24-08-2008 01:55 ÖS |
| öyleyse d dimi? |
| 24-08-2008 01:56 ÖS | ||
| ||
|
yurdagul yazdı: öyleyse d dimi? evet ![]() |
| 27-08-2008 03:39 ÖS | ||
| ||
|
SORU 1:Aşagıdaki öğrenme öğretme yaklaşımlarından hangisinde içsel pekiştireçlerin kullanılması daha önemlidir? a-sunuş b-tam öğrenme c-çoklu zeka d-buluş e-işbirliğine dayalı öğrenme SORU 2:Vygotskye göre gelişimde en önemli kavramlar hangisidir? a-ihtiyaçlar hiyerarşisi b-çevreye uyum c-gelişim dönemleri d-sosyal etkileşim ve dil gelişimi e-bilgi işlem modeli SORU 3:öğretim yöntemlerinden hangisi sosyal ve duyuşsal davranışların kazandırılmasında en etkilidir? a-anlatım b-gösteri c-örnek olay d-bireysel çalışma e-soru-cevap |
| 26-09-2008 10:32 ÖS |
Mesaj Sayısı: 52 Katılım Tarihi: 05.09.08 Konum: vatan ERGENEKON mekan TÜRKİYE Yaş : 23 ![]() |
|
1 C 2 BOŞ 3 B ? TÜRKsen ÖVÜN!! değilsen İTAAT ET!! |
| 27-09-2008 03:18 ÖS | ||
| ||
|
fenci_ccc yazdı: 1 C 2 BOŞ 3 B ? SORU 1:Aşagıdaki öğrenme öğretme yaklaşımlarından hangisinde içsel pekiştireçlerin kullanılması daha önemlidir? a-sunuş b-tam öğrenme c-çoklu zeka d-buluş e-işbirliğine dayalı öğrenme SORU 2:Vygotskye göre gelişimde en önemli kavramlar hangisidir? a-ihtiyaçlar hiyerarşisi b-çevreye uyum c-gelişim dönemleri d-sosyal etkileşim ve dil gelişimi e-bilgi işlem modeli SORU 3:öğretim yöntemlerinden hangisi sosyal ve duyuşsal davranışların kazandırılmasında en etkilidir? a-anlatım b-gösteri c-örnek olay d-bireysel çalışma e-soru-cevap hocam benim cevaplarım: 1.SORU: d-buluş sebebi :ögrenci zaten burda bişileri kendi bulacagı için öncelikle kendini motive etmesi gerekiyor.bundan dolayı da içsel pekiştireçler önemli !!! 2.SORU: d-sosyal etkileşim ve dil gelişimi sebebi vygotky zaten dil gelişimi üzerine aratırmalar yapmıştı bunu galiba bi an unuttunuz ![]() 3.SORU: c-örnek olay hocam bu yöntemde ögretmen hani bir olay anlatıyordu ögrencilere 'siz olsanız ne yapardınız?' ya da 'x isimli kişinin yaptıgı burda dogru mu sizce burda ne hissetmiştir?' tarzı sorular soruyordu hatırladınız umarım ![]() |
| 11-11-2008 09:12 ÖS | ||
| ||
|
Bir öğretmen ilkokul birinci sınıfta güneş sistemini somutlaştırarak anlatmak istemektedir. Bu durumda öğretmenin kullanabileceği en etkili yöntem aşağıdakilerden hangisidir? A) Anlatım B ) Drama C) Soru cevap D) Gezi gözlem E) Gösterip yaptırma Bu modele göre Tüme varım yoluyla öğrenme önemlidir. Tüme varım sezgisel düşünceyi gerektirir. Yukarıda sözü edilen öğretim kuramı aşağıdakilerden hangisidir? A) Sosyal öğrenme B ) Buluş yoluyla öğrenme C) Tam ögrenme D) Geştalt öğrenme E) Ani kavrayışla öğrenme arkadaslar bu bölümü bayagıdır boşlamışız |
| 14-11-2008 02:37 ÖS |
|
Bir öğretmen ilkokul birinci sınıfta güneş sistemini somutlaştırarak anlatmak istemektedir. Bu durumda öğretmenin kullanabileceği en etkili yöntem aşağıdakilerden hangisidir? A) Anlatım B ) Drama C) Soru cevap D) Gezi gözlem E) Gösterip yaptırma Bu modele göre Tüme varım yoluyla öğrenme önemlidir. Tüme varım sezgisel düşünceyi gerektirir. Yukarıda sözü edilen öğretim kuramı aşağıdakilerden hangisidir? A) Sosyal öğrenme B ) Buluş yoluyla öğrenme C) Tam ögrenme D) Geştalt öğrenme E) Ani kavrayışla öğrenme 1. b 2. b hocam, sempozyum ile seminer arasındaki fark nedir? |
| 15-11-2008 01:34 ÖS |
|
aşağıdakilerden hangisi Tam öğrenme modelinde yer alan giriş niteliklerinden biri degildir? a) ilgi b)tutum c)problem çözme gücü d)geribildirim e)sözel-işlemsel yetenek |
| 15-11-2008 04:13 ÖS | Düzenleyen cccrcc 15-11-2008 04:48 ÖS |
|
aşağıdakilerden hangisi Tam öğrenme modelinde yer alan giriş niteliklerinden biri degildir? a) ilgi B)tutum c)problem çözme gücü d)geribildirim e)sözel-işlemsel yetenek cevap: d Aşağıda problem çözmeyle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A)Öğrencilerin bilgiyi adım adım öğrenmesini sağlar. B)Yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlar C)Üst düzey düşünme becerisi kazandırır D)araştırma inceleme stratejisi için uygundur E)öğrenilen bilgiler yeni durumlarda kullanılmış olur. |
| 16-11-2008 12:34 ÖÖ |
|
aşağıdakilerden hangisi Tam öğrenme modelinde yer alan giriş niteliklerinden biri degildir? a) ilgi tutum c)problem çözme gücü d)geribildirim e)sözel-işlemsel yetenek cevap: d HOCAM MALESEF CEVABINIZ YANLIŞ Aşağıda problem çözmeyle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A)Öğrencilerin bilgiyi adım adım öğrenmesini sağlar. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlar C)Üst düzey düşünme becerisi kazandırır D)araştırma inceleme stratejisi için uygundur E)öğrenilen bilgiler yeni durumlarda kullanılmış olur. cevap: b mi |
| 16-11-2008 02:23 ÖS | Düzenleyen cccrcc 16-11-2008 02:26 ÖS |
|
biyoden yazdı: aşağıdakilerden hangisi Tam öğrenme modelinde yer alan giriş niteliklerinden biri degildir? a) ilgi tutum c)problem çözme gücü d)geribildirim e)sözel-işlemsel yetenek cevap: d HOCAM MALESEF CEVABINIZ YANLIŞ Aşağıda problem çözmeyle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A)Öğrencilerin bilgiyi adım adım öğrenmesini sağlar. Yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlar C)Üst düzey düşünme becerisi kazandırır D)araştırma inceleme stratejisi için uygundur E)öğrenilen bilgiler yeni durumlarda kullanılmış olur. cevap: b mi hocam benim sorduğum sorunun cevabı A imiş fakat anlayamadım. Sizin sorunuza gelince ben şöyle yorumladım: tam öğrenmede öğrenci nitelikleri ve öğretim nitelikleri var. öğrenci nitelikleri bilişsel ve duyuşsal olarak ayrılıyor. ilgi, tutum duyuşsal giriş özelliği c ve e de bilişsel dedim. geri bildirim öğretimin niteliklerine giriyor diye düşündüm.[color=red]gerçi e şıkkında da çoklu zeka kuramı sezdim hafiften.kısacası doğru cevap nedir hocam? ![]() |
| 16-11-2008 10:12 ÖS |
|
aşağıdakilerden hangisi Tam öğrenme modelinde yer alan giriş niteliklerinden biri degildir? a) ilgi tutum c)problem çözme gücü d)geribildirim e)sözel-işlemsel yetenek cevap: d hocam pardon cevabınızı ben yanlış görmüşüm cevabınız doru d |
| 14-12-2008 07:00 ÖS | ||
| ||
|
I. Öğrenci örnek verir. II. Öğrenci örneği tanımlar. III. Öğretmen olumsuz örnek verir. IV. Öğretmen örnek verir. V. Öğrenci zıt örneği tanımlar ve ilişki kurar. Buluş yoluyla öğretimde yer alan adımlar asağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak sıralanmıstır? A. I-II-V-III-IV B. IV-I-II-III-V C. II-V-IV-I-III D. IV-II-III-V-I E. I-V-II-IV-III |
| 14-12-2008 09:29 ÖS | ||
| ||
|
1)belirgin çelişkiler içeren konularda kullanılır.öğrencilere başkalrının görüşlerine saygı duymayı ve kendi görüşlerini de gözden geçirmeyi öğretir .bu yöntem hangiisidr?? a.beyin fırtınası b.rol yapma c.drama d.görüş geliştrme e.altı şapkalı düşünme |

![header=[Şunun ödülü: ] body=[Sitemizin Her Şeyi] Sitemizin Her Şeyi](../infusions/fusionboard4/images/awards/medal_gold_3.png)