| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 22-08-2008 12:37 ÖS | Düzenleyen lavinya 22-08-2008 12:52 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 599 Katılım Tarihi: 05.09.07 Konum: BURSA Yaş : 26 | |
|
2009 KPSS ÖLÇME & DEĞERLENDİRME Soru-Cevap oyunu buradan başlıyor. Dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay var: Bir önceki soru cevaplanmadan yeni soru sormayalım.Birkaç mesaj öncesinin sorusuna alıntı yaparak cevap verelim.(daha net ifade edilmiş olur) Emin olmadığımız soruları cevaplamayalım. Cevaplarımızın arkasından yeni soru yazmayı unutmayalım. Soru yazdığımızda geri dönüp verilen cevapları kontrol edelim ki yanlış öğrenmelere mahal vermeyelim. Duyarlılığınız ve katılımınız için bütün arkadaşlarım adına şimdiden çok teşekkür ederim. |
| 22-08-2008 12:58 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 182 Katılım Tarihi: 07.07.08 Konum: izmir ![]() | |
|
A-) Başarısız öğrencileri belirlemek İstenmeyen davranışları belirlemek C-) Öğrenci başarı düzeyini yükseltmek D-) Davranışların kazanılma düzeyini belirlemek E-) Başarılı öğrencileri belirlemek .... |
| 22-08-2008 06:03 ÖS |
Mesaj Sayısı: 200 Katılım Tarihi: 04.03.08 Konum: antalya ![]() |
|
pervin35 yazdı: Ölçme ve değerlendirme etkinliklerinin eğitim sürecindeki temel işlevi anlamında aşağıdaki kavramlardan hangisi en doğru ifadedir? A-) Başarısız öğrencileri belirlemek İstenmeyen davranışları belirlemek C-) Öğrenci başarı düzeyini yükseltmek D-) Davranışların kazanılma düzeyini belirlemek E-) Başarılı öğrencileri belirlemek d- davranışların kazanılma düzeyini belirlemek.. beden eğitimi öğretmenininöğrencinin hareketlerine bakarak puan vermesi hangi ölçmeye örnektir? a-)dolaylı doğrudanc-)göstergeyle d-)türetilmiş e-)adlandırılmış umuduna kurşun sıksa da ölüm.. gülüşünü kaybetme gülüm.. UMUDA KURŞUN İŞLEMEZ..! |
| 22-08-2008 07:29 ÖS | Düzenleyen eskiuye 23-08-2008 09:14 ÖÖ |
|
_alev_ yazdı: pervin35 yazdı: Ölçme ve değerlendirme etkinliklerinin eğitim sürecindeki temel işlevi anlamında aşağıdaki kavramlardan hangisi en doğru ifadedir? A-) Başarısız öğrencileri belirlemek İstenmeyen davranışları belirlemek C-) Öğrenci başarı düzeyini yükseltmek D-) Davranışların kazanılma düzeyini belirlemek E-) Başarılı öğrencileri belirlemek d- davranışların kazanılma düzeyini belirlemek.. beden eğitimi öğretmenininöğrencinin hareketlerine bakarak puan vermesi hangi ölçmeye örnektir? a-)dolaylı doğrudanc-)göstergeyle d-)türetilmiş e-)adlandırılmış CEVAP dogrudan gözlem .... |
| 22-08-2008 07:31 ÖS | Düzenleyen eskiuye 22-08-2008 08:30 ÖS |
|
Test düzeniyle ilgili olarak, yanlış olan aşağıdakilerden hangisidir? A-) Cevaplama biçimleri aynı olan sorular bir araya getirilmelidir. Soruların satır uzunluğu en az normal bir kitap satırı kadar olmalıdır. C-) Soruların tüm kopyalarının okunabilir olup olmadığını denetlenmelidir. D-) Testin başında bir açıklamaya yer verilmelidir. E-) Aynı konuyla ilgili olan sorular alt alta getirilmelidir. .... |
| 22-08-2008 09:09 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1286 Katılım Tarihi: 06.04.08 Konum: A-N-K-A-R-A Yaş : 22 ![]()
| ||
|
pervin35 yazdı: beden eğitimi öğretmenininöğrencinin hareketlerine bakarak puan vermesi hangi ölçmeye örnektir? a-)dolaylı doğrudanc-)göstergeyle d-)türetilmiş e-)adlandırılmış CEVAP dogrudan gözlem[/quote] hocam dogrudan gözlem:örnegin 1 kilogram elma almak isteyen birinin elmayı tartılıp alması değil miydi?yani burda kendina ait bir ölçekle ölçüm vardı.yani tam ifade edemedim ama yanlış mı hatırlıyorum? bence bu sorunun cevabı A şıkkı dolaylı ölçme çünkü burda dogrudan ölçme yok gözlem var bu yüzden de dolaylı ölçme bence ama tabi yanlış da hatırlıyor olabilirim :(:(:( |
| 22-08-2008 09:49 ÖS | Düzenleyen eskiuye 23-08-2008 09:15 ÖÖ |
evt hocam dogrudan gözlem
.... |
| 23-08-2008 08:45 ÖÖ | Düzenleyen simya 23-08-2008 08:50 ÖÖ |
Mesaj Sayısı: 200 Katılım Tarihi: 04.03.08 Konum: antalya ![]() |
|
pervin35 yazdı: Test düzeniyle ilgili olarak, yanlış olan aşağıdakilerden hangisidir? A-) Cevaplama biçimleri aynı olan sorular bir araya getirilmelidir. Soruların satır uzunluğu en az normal bir kitap satırı kadar olmalıdır. C-) Soruların tüm kopyalarının okunabilir olup olmadığını denetlenmelidir. D-) Testin başında bir açıklamaya yer verilmelidir. E-) Aynı konuyla ilgili olan sorular alt alta getirilmelidir. cewaplama biçimleri aynı olan soruları bir araya getirmek armut piş.. ağzıma düş.. gibi bir şey olur ![]() cewap a.. ******************************** önceki sorunun cewabı doğrudan ölçmeymiş arkadaşlar.. ben de önce dolaylı ölçme demiştim.. tanımları tekrar gözden geçirdim.. doğrudan ölçme:ölçülecek özelliklerin, araya başka bir değişken girmeden doğrudan doğruya gözlenmesi sonucu yapılan ölçme türüne denir. dolaylı ölçme:doğrudan gözlem yapılarak ölçülemeyen bir değişkenin, onunla ilgili başka bir değişkenin gözlenerek ölçülmesine denir. cevap: doğrudansoru:"aritmetik ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler sınıfı geçer, altında alanlar ise kalır" ifadesinde verilen ölçüt aşağıdakilerden hangisidir? a-)mutlak kriterc-)bağıl d-)kesin e-)belirli umuduna kurşun sıksa da ölüm.. gülüşünü kaybetme gülüm.. UMUDA KURŞUN İŞLEMEZ..! |
| 23-08-2008 09:08 ÖÖ | Düzenleyen 9870 23-08-2008 09:10 ÖÖ |
|
_alev_ yazdı: pervin35 yazdı: Test düzeniyle ilgili olarak, yanlış olan aşağıdakilerden hangisidir? A-) Cevaplama biçimleri aynı olan sorular bir araya getirilmelidir. Soruların satır uzunluğu en az normal bir kitap satırı kadar olmalıdır. C-) Soruların tüm kopyalarının okunabilir olup olmadığını denetlenmelidir. D-) Testin başında bir açıklamaya yer verilmelidir. E-) Aynı konuyla ilgili olan sorular alt alta getirilmelidir. cewaplama biçimleri aynı olan soruları bir araya getirmek armut piş.. ağzıma düş.. gibi bir şey olur ![]() cewap a.. ******************************** önceki sorunun cewabı doğrudan ölçmeymiş arkadaşlar.. ben de önce dolaylı ölçme demiştim.. tanımları tekrar gözden geçirdim.. doğrudan ölçme:ölçülecek özelliklerin, araya başka bir değişken girmeden doğrudan doğruya gözlenmesi sonucu yapılan ölçme türüne denir. dolaylı ölçme:doğrudan gözlem yapılarak ölçülemeyen bir değişkenin, onunla ilgili başka bir değişkenin gözlenerek ölçülmesine denir. cevap: doğrudansoru:"aritmetik ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler sınıfı geçer, altında alanlar ise kalır" ifadesinde verilen ölçüt aşağıdakilerden hangisidir? a-)mutlak kriterc-)bağıl d-)kesin e-)belirli C-BAĞIL SORU: I. Biyoloji dersinin % 5'ini bilemeyenler sınavdan basarısız sayılacaklardır II. Bu soruyu cevapladığınızda alabileceğiniz en yüksek puan 20'dir. III. Sınavda 95 ve üzeri puan alan öğrenciler 35 alan öğrencilere yardımcı olacaklardır IV. İngilizce'den basarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler Yukarıda verilenlerden hangilerinde bir ölçüt kullanılmıstır? A- I ve II B- I, II, III C- II, III, IV D- II ve III E- I, III, IV http://atanamayan...ler.tr.gg/ <<^^Bildiğini zannetmek,insanın öğrenmesini engeller.^^>> |
| 23-08-2008 07:33 ÖS | Düzenleyen eskiuye 23-08-2008 07:34 ÖS |
|
SORU: I. Biyoloji dersinin % 5'ini bilemeyenler sınavdan basarısız sayılacaklardır II. Bu soruyu cevapladığınızda alabileceğiniz en yüksek puan 20'dir. III. Sınavda 95 ve üzeri puan alan öğrenciler 35 alan öğrencilere yardımcı olacaklardır IV. İngilizce'den basarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler Yukarıda verilenlerden hangilerinde bir ölçüt kullanılmıstır? A- I ve II B- I, II, III C- II, III, IV D- II ve III E- I, III, IV cevap d SORU: Aşağıdakilerden hangisi KR 21 formülüne dayalı güvenirlik hesaplamanın dayandığı sayıtlılardan biri değildir? A-) Testteki maddelerin tamamının belirtilen hedefleri ölçtüğü Her maddenin varyansının eşit olduğu C-) Maddeler arası korelasyonun eşit olduğu D-) Maddelerin güçlük derecelerinin eşit olduğu E-) Puanlamanın birden fazla kişi tarafından yapılmış olduğu .... |
| 23-08-2008 08:05 ÖS | Düzenleyen vartinikli62 23-08-2008 08:06 ÖS | ||
| ||
|
pervin35 yazdı: SORU: I. Biyoloji dersinin % 5'ini bilemeyenler sınavdan basarısız sayılacaklardır II. Bu soruyu cevapladığınızda alabileceğiniz en yüksek puan 20'dir. III. Sınavda 95 ve üzeri puan alan öğrenciler 35 alan öğrencilere yardımcı olacaklardır IV. İngilizce'den basarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler Yukarıda verilenlerden hangilerinde bir ölçüt kullanılmıstır? A- I ve II B- I, II, III C- II, III, IV D- II ve III E- I, III, IV cevap d[quote] Hocam ben bu soruda doğru seçeneğin E olduğunu düşünüyorum neden mi? 1-ölçüt olarak %5 ingilizce bilme koşulu var 3-burda da 95 ölçütü var ve üzerindeki puanlar dikkate alınıyor 4-bu öncülde de ölçütümüz inglizceden başarılı olmak.. ama 2. ölcülde ben ölçüt göremedim bence cevap E seçeneği... |
| 23-08-2008 08:14 ÖS |
|
vartinikli62 yazdı: pervin35 yazdı: SORU: I. Biyoloji dersinin % 5'ini bilemeyenler sınavdan basarısız sayılacaklardır II. Bu soruyu cevapladığınızda alabileceğiniz en yüksek puan 20'dir. III. Sınavda 95 ve üzeri puan alan öğrenciler 35 alan öğrencilere yardımcı olacaklardır IV. İngilizce'den basarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler Yukarıda verilenlerden hangilerinde bir ölçüt kullanılmıstır? A- I ve II B- I, II, III C- II, III, IV D- II ve III E- I, III, IV cevap d[quote] Hocam ben bu soruda doğru seçeneğin E olduğunu düşünüyorum neden mi? 1-ölçüt olarak %5 ingilizce bilme koşulu var 3-burda da 95 ölçütü var ve üzerindeki puanlar dikkate alınıyor 4-bu öncülde de ölçütümüz inglizceden başarılı olmak.. ama 2. ölcülde ben ölçüt göremedim bence cevap E seçeneği... Evet Cevap E- I, III, IV
http://atanamayan...ler.tr.gg/ <<^^Bildiğini zannetmek,insanın öğrenmesini engeller.^^>> |
| 24-08-2008 12:25 ÖS |
|
simya yazdı: soru:"aritmetik ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler sınıfı geçer, altında alanlar ise kalır" ifadesinde verilen ölçüt aşağıdakilerden hangisidir? a-)mutlak kriterc-)bağıl d-)kesin e-)belirli cvp: c-)bağıl soru: 1- sınav kağıtlarının okunup puanlanması 2- öğrenci puanlarına bakıp geçti-kaldı şeklinde belirlenmesi 3- sınavdan bir sorudan alıncak puanın 5 olduğunun belirtilmesi 5- dersten geçme notu 60 olduğunun söylenmesi Yukardakilere göre hangi eşleştirme doğrudur? a- 1-değerlendirme b- 2-ölçme c- 3-ölçüt d- 4-ölçme kuralı e- 2-değelendirme |
| 24-08-2008 12:29 ÖS | Düzenleyen eskiuye 24-08-2008 09:28 ÖS |
|
soru: 1- sınav kağıtlarının okunup puanlanması 2- öğrenci puanlarına bakıp geçti-kaldı şeklinde belirlenmesi 3- sınavdan bir sorudan alıncak puanın 5 olduğunun belirtilmesi 5- dersten geçme notu 60 olduğunun söylenmesi Yukardakilere göre hangi eşleştirme doğrudur? a- 1-değerlendirme b- 2-ölçme c- 3-ölçüt d- 4-ölçme kuralı e- 2-değelendirme inan hocam 4. öncül yok ama cevap veriyorum e şıkkı SORU:Hangisi çoktan seçmeli testlerde "çift olumsuz" ifadelerden kaçınmak için etkili bir yöntemdir? A-) Madde kökü olumsuz soru kipine dönüştürülür Madde olumlu kipte yazılır C-) Maddedeki olumsuzluk eklerinden biri atılır D-) Madde eksik cümle yapısına dönüştürülür E-) Yukarıdakilerin hiçbiri .... |
| 27-08-2008 04:01 ÖS | ||
| ||
|
eskiuye yazdı: SORU:Hangisi çoktan seçmeli testlerde "çift olumsuz" ifadelerden kaçınmak için etkili bir yöntemdir? A-) Madde kökü olumsuz soru kipine dönüştürülür Madde olumlu kipte yazılır C-) Maddedeki olumsuzluk eklerinden biri atılır D-) Madde eksik cümle yapısına dönüştürülür E-) Yukarıdakilerin hiçbiri cevap Madde olumlu kipte yazılır.SORU:Yazılı yoklamalarda öğrencilerin yazısının okunaklı olmaması en fazla hangisi üzerinde etkili olur? a-yordama geçerliği b-madde ayırt edici gücü c-puanlama güçlüğü d-madde güçlüğü e-kapsam geçerliği |
| 27-08-2008 11:42 ÖS |
|
vartinikli62 yazdı: eskiuye yazdı: SORU:Hangisi çoktan seçmeli testlerde "çift olumsuz" ifadelerden kaçınmak için etkili bir yöntemdir? A-) Madde kökü olumsuz soru kipine dönüştürülür Madde olumlu kipte yazılır C-) Maddedeki olumsuzluk eklerinden biri atılır D-) Madde eksik cümle yapısına dönüştürülür E-) Yukarıdakilerin hiçbiri cevap Madde olumlu kipte yazılır.SORU:Yazılı yoklamalarda öğrencilerin yazısının okunaklı olmaması en fazla hangisi üzerinde etkili olur? a-yordama geçerliği b-madde ayırt edici gücü c-puanlama güçlüğü d-madde güçlüğü e-kapsam geçerliği cvp : C puanlama güçlüğü soru: ölçme nedir? a- bir olayın gözlenmesi b- bir olayın incelenmesi c- bir olay hakkında karara varmak d- bir olayı yordamak e- bir olayın gözlenmesi ve gözlem sonunçlarının semboleştirilmesi |
| 15-09-2008 11:45 ÖÖ |
|
soru: ölçme nedir? a- bir olayın gözlenmesi b- bir olayın incelenmesi c- bir olay hakkında karara varmak d- bir olayı yordamak e- bir olayın gözlenmesi ve gözlem sonunçlarının semboleştirilmesi cevap-e *bir soruyu alt ve üst grubun aynı oranda cevaplandırmış olması durumunda aşagıdakilerden hangisinde bir eksiklik vardır? a)objektiflik b)güvenirlik c)ayırt edicilik d)kullanışlılık e)geçerlilik |
| 16-09-2008 10:34 ÖS | ||
| ||
|
SORU: I. Biyoloji dersinin % 5'ini bilemeyenler sınavdan basarısız sayılacaklardır II. Bu soruyu cevapladığınızda alabileceğiniz en yüksek puan 20'dir. III. Sınavda 95 ve üzeri puan alan öğrenciler 35 alan öğrencilere yardımcı olacaklardır IV. İngilizce'den basarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa geçemezler Yukarıda verilenlerden hangilerinde bir ölçüt kullanılmıstır? A- I ve II B- I, II, III C- II, III, IV D- II ve III E- I, III, IV[/quote] hocam bencede cevap E seçeneğidir |
| 17-09-2008 04:08 ÖS | ||
| ||
|
kublece yazdı: *bir soruyu alt ve üst grubun aynı oranda cevaplandırmış olması durumunda aşagıdakilerden hangisinde bir eksiklik vardır? a)objektiflik b)güvenirlik c)ayırt edicilik d)kullanışlılık e)geçerlilik hocam bu soru direkt madde ayırt edicilik düzeyiyle ilgili bir sorudur.cevap c)ayırt edicilik dir.çünkü alt ve üst grup sayısının eşit olması ayırt ediciligin 0 olmasıdır. bu da ayırt edicilikte bir eksiklik oldugunun göstergesidir. |
| 19-09-2008 12:56 ÖS |
| ewet dogru cevap ayırtedicilik |

![header=[Şunun ödülü: ] body=[Sitemizin Her Şeyi] Sitemizin Her Şeyi](../infusions/fusionboard4/images/awards/medal_gold_3.png)

İstenmeyen davranışları belirlemek