| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 22-08-2008 12:36 ÖS | Düzenleyen lavinya 22-08-2008 12:52 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 599 Katılım Tarihi: 05.09.07 Konum: BURSA Yaş : 26 | |
|
2009 KPSS PROGRAM GELİŞTİRME Soru-Cevap oyunu buradan başlıyor. Dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay var: Bir önceki soru cevaplanmadan yeni soru sormayalım.Birkaç mesaj öncesinin sorusuna alıntı yaparak cevap verelim.(daha net ifade edilmiş olur) Emin olmadığımız soruları cevaplamayalım. Cevaplarımızın arkasından yeni soru yazmayı unutmayalım. Soru yazdığımızda geri dönüp verilen cevapları kontrol edelim ki yanlış öğrenmelere mahal vermeyelim. Duyarlılığınız ve katılımınız için bütün arkadaşlarım adına şimdiden çok teşekkür ederim. |
| 22-08-2008 01:01 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 182 Katılım Tarihi: 07.07.08 Konum: izmir ![]() | |
|
I. Taba Modeli II. Tyler Modeli III. Oliva Modeli IV. Sylor-Alexander-Lewis Modeli A-) Yalnız I I ve II C-) II ve III D-) Yalnız IV E-) III ve IV .... |
| 13-09-2008 01:42 ÖÖ |
![]() ![]() ![]() Sadece Uyeler Linkleri Gorebilir... Uye Ol |
| 13-09-2008 02:31 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1286 Katılım Tarihi: 06.04.08 Konum: A-N-K-A-R-A Yaş : 22 ![]()
| ||
|
eskiuye yazdı: -Verilen program geliştirme modellerinden hangisi ya da hangilerinde tümevarım yaklaşımı benimsenmektedir? I. Taba Modeli II. Tyler Modeli III. Oliva Modeli IV. Sylor-Alexander-Lewis Modeli A-) Yalnız I I ve II C-) II ve III D-) Yalnız IV E-) III ve IV hocam ben sadece taba modelini biliyorum bence a seçeneği... |
| 13-09-2008 04:55 ÖS |
|
eskiuye yazdı: -Verilen program geliştirme modellerinden hangisi ya da hangilerinde tümevarım yaklaşımı benimsenmektedir? I. Taba Modeli II. Tyler Modeli III. Oliva Modeli IV. Sylor-Alexander-Lewis Modeli A-) Yalnız I I ve II C-) II ve III D-) Yalnız IV E-) III ve IV I ve II
http://atanamayan...ler.tr.gg/ <<^^Bildiğini zannetmek,insanın öğrenmesini engeller.^^>> |
| 25-09-2008 01:05 ÖS | Düzenleyen fenci_ccc 25-09-2008 01:09 ÖS |
Mesaj Sayısı: 52 Katılım Tarihi: 05.09.08 Konum: vatan ERGENEKON mekan TÜRKİYE Yaş : 23 ![]() |
|
aşağıdaki hedeflerden hangisi öğrenci davranışına dönüklük niteliği taşımaktadır? a)eğitimde davranış değişikliğinin önemini aktarabilme b)program geliştirmede değerlendirmenin önemini kavrayabilme c)programlı çalışmanın yararlarını yazdırabilme d)program geliştirme modellerinin farkını hissetirebilme e)program geliştirme ile ilgili temel kavramları öğretebilme "yangında alınacak güvenlik önlemlerinin farkında olma" yukarıdaki hedef davranışa ilişkin aşağıdaki alan ile basamak eşlemelerinden hangisi dğrudur? a)bilişsel alan- değerlendirme b)devinişsel alan - algılama c)duyuşsal alan- alma d)devinişsel alan-uyum e)duyuşsal alan -değer veme TÜRKsen ÖVÜN!! değilsen İTAAT ET!! |
| 25-09-2008 08:23 ÖS | ||
| ||
|
fenci_ccc yazdı: aşağıdaki hedeflerden hangisi öğrenci davranışına dönüklük niteliği taşımaktadır? a)eğitimde davranış değişikliğinin önemini aktarabilme b)program geliştirmede değerlendirmenin önemini kavrayabilme c)programlı çalışmanın yararlarını yazdırabilme d)program geliştirme modellerinin farkını hissetirebilme e)program geliştirme ile ilgili temel kavramları öğretebilme "yangında alınacak güvenlik önlemlerinin farkında olma" yukarıdaki hedef davranışa ilişkin aşağıdaki alan ile basamak eşlemelerinden hangisi dğrudur? a)bilişsel alan- değerlendirme b)devinişsel alan - algılama c)duyuşsal alan- alma d)devinişsel alan-uyum e)duyuşsal alan -değer veme hocam ilk soruyu eger dogru anladıysam cevap a)eğitimde davranış değişikliğinin önemini aktarabilme 2. sorunun cevabı da c)duyuşsal alan- alma(alma basamagında farkındalık farkında olma esastır...) |
| 26-09-2008 11:06 ÖÖ |
Mesaj Sayısı: 52 Katılım Tarihi: 05.09.08 Konum: vatan ERGENEKON mekan TÜRKİYE Yaş : 23 ![]() |
|
[ fenci_ccc yazdı: aşağıdaki hedeflerden hangisi öğrenci davranışına dönüklük niteliği taşımaktadır? a)eğitimde davranış değişikliğinin önemini aktarabilme b)program geliştirmede değerlendirmenin önemini kavrayabilme c)programlı çalışmanın yararlarını yazdırabilme d)program geliştirme modellerinin farkını hissetirebilme e)program geliştirme ile ilgili temel kavramları öğretebilme "yangında alınacak güvenlik önlemlerinin farkında olma" yukarıdaki hedef davranışa ilişkin aşağıdaki alan ile basamak eşlemelerinden hangisi dğrudur? a)bilişsel alan- değerlendirme b)devinişsel alan - algılama c)duyuşsal alan- alma d)devinişsel alan-uyum e)duyuşsal alan -değer veme hocam 1. sorunun cevabı B 2. sorunun cevabı ise C 1.soruyu ben anlamadım açıkcası ama 2. sorunuz doğru hocam tbr.. TÜRKsen ÖVÜN!! değilsen İTAAT ET!! |
| 26-09-2008 08:41 ÖS | ||
| ||
|
fenci_ccc yazdı: [ fenci_ccc yazdı: aşağıdaki hedeflerden hangisi öğrenci davranışına dönüklük niteliği taşımaktadır? a)eğitimde davranış değişikliğinin önemini aktarabilme b)program geliştirmede değerlendirmenin önemini kavrayabilme c)programlı çalışmanın yararlarını yazdırabilme d)program geliştirme modellerinin farkını hissetirebilme e)program geliştirme ile ilgili temel kavramları öğretebilme "yangında alınacak güvenlik önlemlerinin farkında olma" yukarıdaki hedef davranışa ilişkin aşağıdaki alan ile basamak eşlemelerinden hangisi dğrudur? a)bilişsel alan- değerlendirme b)devinişsel alan - algılama c)duyuşsal alan- alma d)devinişsel alan-uyum e)duyuşsal alan -değer veme hocam 1. sorunun cevabı B 2. sorunun cevabı ise C 1.soruyu ben anlamadım açıkcası ama 2. sorunuz doğru hocam tbr.. hocam ilk soruda cevabın program geliştirmede değerlendirmenin önemini kavrayabilme bu olmasını ben de anlamadım ilginç ![]() ![]() |
| 26-09-2008 10:16 ÖS |
|
:(
TÜRKsen ÖVÜN!! değilsen İTAAT ET!! |
| 28-09-2008 09:07 ÖS | ||
| ||
|
Taba modelinde sonuş yeterli değilse hangi basamaga dönülür? a-genel amaçların saptanması b-amaçları saptama c-içerigi seçme d-içerigi düzenleme e-ihtiyaçların belirlenmesi hangisi 'ögrenen merkezli tasarımlardan' birisidir? a-disiplin tasarımı b-çekirdek tasarımı c-yaşam şartları tasarımı d-romantik tasarım e-süreç tasarımı |
| 11-10-2008 09:13 ÖS |
|
1-e 2-d |
| 11-10-2008 09:16 ÖS | ||
| ||
|
-esku- yazdı: 1-e 2-d Taba modelinde sonuş yeterli değilse hangi basamaga dönülür? a-genel amaçların saptanması b-amaçları saptama c-içerigi seçme d-içerigi düzenleme e-ihtiyaçların belirlenmesi bu sorunun cevabı b seçeneği 2. sorunuz dogru ![]() |
| 11-10-2008 09:23 ÖS |
eh peki öyle olsun zaten oldum olası sevmem bu tabayı![]() soru yok ama, ben sorayım barii SORU : Psikolojik temel olarak bilişsel öğrenmye dayalı bir program tasarımında aşağıdakilerden hangisi öngörü olarak yer almaz?a)öğrenciler öğrenme sürecine aktif olarak katılacaklar. b)Öğrenciler içsel süreçlerle ve kendi özelliklerine göre öğrenecekler. c)öğrencilerin hazıroluşları ölçülecek e)Öğrenciler deneme yanılma yoluyla doğal öğrenme ortamları içerisinde farklı durumlarla karşı karşıya getirecek. |
| 11-10-2008 09:24 ÖS | ||
| ||
|
-esku- yazdı: eh peki öyle olsun zaten oldum olası sevmem bu tabayı ![]() soru yok ama, ben sorayım barii SORU : Psikolojik temel olarak bilişsel öğrenmye dayalı bir program tasarımında aşağıdakilerden hangisi öngörü olarak yer almaz?a)öğrenciler öğrenme sürecine aktif olarak katılacaklar. b )Öğrenciler içsel süreçlerle ve kendi özelliklerine göre öğrenecekler. c)öğrencilerin hazıroluşları ölçülecek e)Öğrenciler deneme yanılma yoluyla doğal öğrenme ortamları içerisinde farklı durumlarla karşı karşıya getirecek. hocam süper soru sormuşsunuz valla ben d seçenegi diyorum cevap olarak ![]() ![]() e seçenegini tam anlamadım ondan e dicem ben ![]() |
| 11-10-2008 09:27 ÖS |
| BENDE D DEMİŞTİM YANLIŞMIŞ HOCAM E SENEÇEGİ İMİŞ AMA NEDEN DİYE SORMAYIN BİLMİYORUM ,BİLEN ARKADAŞLARDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUM. |
| 11-10-2008 09:28 ÖS | ||
| ||
|
-esku- yazdı: BENDE D DEMİŞTİM YANLIŞMIŞ HOCAM E SENEÇEGİ İMİŞ AMA NEDEN DİYE SORMAYIN BİLMİYORUM ,BİLEN ARKADAŞLARDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUM. hocam bilmem farkında mısın ortada D şıkkı yok ondan soruda ben e seçeneginin dogru oldugunu düşünerekten e dedim ![]() |
| 11-10-2008 09:31 ÖS |
) O CEVABI KENDİME SAKLADIM HOCAM YAZAYIM BARİ D)ÖĞRENCİLERİN HAZIRBULUNUŞLUKLARI ÖLÇÜLECEK |
| 11-10-2008 09:32 ÖS | ||
| ||
|
-esku- yazdı: ) O CEVABI KENDİME SAKLADIM HOCAM YAZAYIM BARİ D)ÖĞRENCİLERİN HAZIRBULUNUŞLUKLARI ÖLÇÜLECEK hocam bu seçenegi de c olarak verdiniz ortada D seçenegi yok ![]() ![]() ![]() |
| 11-10-2008 09:39 ÖS |
SORU sikolojik temel olarak bilişsel öğrenmye dayalı bir program tasarımında aşağıdakilerden hangisi öngörü olarak yer almaz?A)öğrenciler öğrenme sürecine aktif olarak katılacaklar. B)Öğrenciler içsel süreçlerle ve kendi özelliklerine göre öğrenecekler. C)Öğrenciler uyarıcılara dönük olarak dikkat- seçme ve anlmadırma ve kodlamalar yapacak.lar D)öğrencilerin hazıroluşları ölçülecek E)Öğrenciler deneme yanılma yoluyla doğal öğrenme ortamları içerisinde farklı durumlarla karşı karşıya getirecek |

![header=[Şunun ödülü: ] body=[Sitemizin Her Şeyi] Sitemizin Her Şeyi](../infusions/fusionboard4/images/awards/medal_gold_3.png)

I ve II 

sikolojik temel olarak bilişsel öğrenmye dayalı bir program tasarımında aşağıdakilerden hangisi öngörü olarak yer almaz?