| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 19-08-2008 12:04 ÖÖ | Düzenleyen lavinya 22-08-2008 12:49 ÖS | |
Mesaj Sayısı: 598 Katılım Tarihi: 05.09.07 Konum: BURSA Yaş : 26 | |
|
2009 KPSS TARİH Soru-Cevap oyunu buradan başlıyor. Dikkat etmemiz gereken birkaç küçük detay var: Bir önceki soru cevaplanmadan yeni soru sormayalım.Birkaç mesaj öncesinin sorusuna alıntı yaparak cevap verelim.(daha net ifade edilmiş olur) Emin olmadığımız soruları cevaplamayalım. Cevaplarımızın arkasından yeni soru yazmayı unutmayalım. Soru yazdığımızda geri dönüp verilen cevapları kontrol edelim ki yanlış öğrenmelere mahal vermeyelim. Duyarlılığınız ve katılımınız için bütün arkadaşlarım adına şimdiden çok teşekkür ederim. |
| 20-08-2008 12:30 ÖÖ | |
Mesaj Sayısı: 480 Katılım Tarihi: 11.03.08 Konum: istanbul Yaş : 23 ![]() | |
Hadi siftah benden olsun bakalım.. Ama cevaplardan sonra yeni sorular da gelsin ki oyuna devam edebilelim..Bir hafta sonra siteye ne kadar sıklıkla girebilirim ben de bilmiyorum.. Şimdilik pek işim yok bari size biraz faydam dokunsun..Yeni sorular da yazmaya çalışıcam..Eylülde de sınava girecek arkadaşlar var biliyosunuz hem onlara da yardımcı olmuş oluruz hem de önceki bilgilerimizi unutmuş muyuz bakarız..Neyse lafı uzatmadan ilk soruyu soruyorum hadi bismillah kolay bi soru olsun bu:soru: I-tüm yurttaşlara seçme ve seçilme hakkını tanır II-kişisel özgürlüğe ve ulusal egemenliğe dayanır III-diğer ilkelerin uygulanabileceği ortamı hazırlar yukarıdaki özellikler aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisine aittir? a-cumhuriyetçilik b-milliyetçilik c-devletçilik d-laiklik e-inkılapçılık "Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar güzel söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.." |
| 20-08-2008 12:33 ÖÖ |
|
AdighePsase yazdı: Arkadaşlar yeni sezon başladı artık hepimize hayırlı olsun.. lavinya hocam yepyeni başlıklarla yepyeni bir başlangıç yaptı ama başlıklar düştü tabi kimse soru yazmayınca Hadi siftah benden olsun bakalım.. Ama cevaplardan sonra yeni sorular da gelsin ki oyuna devam edebilelim..Bir hafta sonra siteye ne kadar sıklıkla girebilirim ben de bilmiyorum.. Şimdilik pek işim yok bari size biraz faydam dokunsun..Yeni sorular da yazmaya çalışıcam..Eylülde de sınava girecek arkadaşlar var biliyosunuz hem onlara da yardımcı olmuş oluruz hem de önceki bilgilerimizi unutmuş muyuz bakarız..Neyse lafı uzatmadan ilk soruyu soruyorum hadi bismillah kolay bi soru olsun bu:soru: I-tüm yurttaşlara seçme ve seçilme hakkını tanır II-kişisel özgürlüğe ve ulusal egemenliğe dayanır III-diğer ilkelerin uygulanabileceği ortamı hazırlar yukarıdaki özellikler aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisine aittir? a-cumhuriyetçilik b-milliyetçilik c-devletçilik d-laiklik e-inkılapçılık cevap A başlıklar açıldı ama henüz erken daha kimse konu bilmeden nasıl soru sorup çözsün ki daha yeni kaynaklar alacağız![]() soru : Hangi eşleştirme yanlıştır? a- orhun abideleri- göktürkler b- oğuzkan destanı- hunlar c- manas destanı- kırgızlar d- alper tunga destanı- türgişler e- karabalasagun yazıtları- uygular |
| 20-08-2008 10:04 ÖÖ | Düzenleyen eskiuye 20-08-2008 10:22 ÖÖ |
|
cevap d alper tunga destanı sakalara aittir SORU:Hangi padişah döneminde Divan kaldırılmış, yerine Nazırlık sitemi getirilmiştir ? A) III. Selim B Fatih Sultan C) II. Mahmut D) I. Ahmet E) IV. Murat |
| 20-08-2008 11:53 ÖÖ |
Mesaj Sayısı: 38 Katılım Tarihi: 26.06.08 Konum: gaziantep Yaş : 21 ![]() |
|
SORU:Hangi padişah döneminde Divan kaldırılmış, yerine Nazırlık sitemi getirilmiştir ? A) III. Selim B Fatih Sultan C) II. Mahmut D) I. Ahmet E) IV. Murat sorunun cevabı 2.mahmut tur |
| 20-08-2008 02:43 ÖS |
|
duman yazdı: SORU:Hangi padişah döneminde Divan kaldırılmış, yerine Nazırlık sitemi getirilmiştir ? A) III. Selim B Fatih Sultan C) II. Mahmut D) I. Ahmet E) IV. Murat sorunun cevabı 2.mahmut tur 2. mahmut soru: Ekber ve eşrd yasasını hangi padişah çıkarmıştır? A) III. Selim B Fatih Sultan C) II. Mahmut D) I. Ahmet E) IV. Murat |
| 20-08-2008 02:45 ÖS |
cevabım D şıkkı 1. AHMET ![]() |
| 20-08-2008 02:47 ÖS |
Mesaj Sayısı: 480 Katılım Tarihi: 11.03.08 Konum: istanbul Yaş : 23 ![]() |
|
soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir "Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar güzel söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.." |
| 20-08-2008 02:50 ÖS |
| cevap e şıkkı balamir |
| 20-08-2008 02:53 ÖS |
|
AdighePsase yazdı: soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir cvp: b-attila soru: Türkiyenin boğazlarda tam egemenlik sağlaması hangi antlaşmayla olmuştur ? a- lozan b- mondros c- ankara d- montrö e- serv |
| 20-08-2008 03:01 ÖS | Düzenleyen AdighePsase 20-08-2008 03:03 ÖS |
|
inangundi yazdı: [quote]AdighePsase yazdı: soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir cvp: b-attila hayır pervin doğru söylemişti e şıkkı balamir
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar güzel söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.." |
| 20-08-2008 03:02 ÖS |
|
AdighePsase yazdı: inangundi yazdı: [quote]AdighePsase yazdı: soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir cvp: b-attila avrupa hunu kuran balamir miyddi ? ![]() hayır pervin doğru söylemişti e şıkkı balamir |
| 20-08-2008 03:09 ÖS | Düzenleyen AdighePsase 20-08-2008 03:11 ÖS |
|
inangundi yazdı: AdighePsase yazdı: inangundi yazdı: [quote]AdighePsase yazdı: soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir cvp: b-attila avrupa hunu kuran balamir miyddi ? ![]() hayır pervin doğru söylemişti e şıkkı balamirşimdi inan hocam avrupa hunlarının kurucusunu sormuyoki kavimer göçünde etkili olanı soruyo batı hunları başlatıyo kavimler göçünü hükümdarları da balamir ayrıca kurucusu da balamir zaten
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar güzel söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.." |
| 20-08-2008 03:23 ÖS |
|
inangundi yazdı: soru: Türkiyenin boğazlarda tam egemenlik sağlaması hangi antlaşmayla olmuştur ? a- lozan b- mondros c- ankara d- montrö e- serv cevap d montrö diyorum.. soru:eski türk topluluklarında cenazelerde ve ulusal yas günlerinde düzenlenen törenlere ne ad verilir? a-noyan b-baksı c-yuğ d-tuğ e-sorguç "Her gün bir yerden göçmek ne iyi.. Her gün bir yere konmak ne güzel.. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.. Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar güzel söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.." |
| 20-08-2008 03:26 ÖS |
|
AdighePsase yazdı: inangundi yazdı: AdighePsase yazdı: inangundi yazdı: [quote]AdighePsase yazdı: soru: aşağıdakilerden hangisi kavimler göçünün başlamasında etkili olan Türk hükümdarıdır? a-mete han b-attila c-teoman d-bumin kağan e-balamir cvp: b-attila avrupa hunu kuran balamir miyddi ? ![]() hayır pervin doğru söylemişti e şıkkı balamirşimdi inan hocam avrupa hunlarının kurucusunu sormuyoki kavimer göçünde etkili olanı soruyo batı hunları başlatıyo kavimler göçünü hükümdarları da balamir ayrıca kurucusu da balamir zaten![]() ünlü yapan geliştiren atillaydı unutmuşum biraz soru : TBMM hükümetini ilk tanıyan batılı devlet hangisidir? a- fransa b- ingiltere c- rusya d- italya e- yunanistan |
| 20-08-2008 08:08 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1286 Katılım Tarihi: 06.04.08 Konum: A-N-K-A-R-A Yaş : 22 ![]()
| ||
|
inangundi yazdı: soru : TBMM hükümetini ilk tanıyan batılı devlet hangisidir? a- fransa b- ingiltere c- rusya d- italya e- yunanistan Cevap: Sovyet Rusya Moskova antlaşması(16 mart 1921)...tbmm yi tanıyan ilk batılı devlettir.cevap c... Soru: 1.moskova antlaşması 2.kars antlaşması 3.gümrü antlaşması kronolojik sırası aşagıdakilerden hangisidir? a-1-2-3 b-2-1-3 c-3-1-2 d-3-2-1 e-2-3-1 |
| 20-08-2008 08:10 ÖS |
Mesaj Sayısı: 64 Katılım Tarihi: 06.09.07 Konum: umudun bittiği yer Yaş : 25 ![]() |
|
turgut c mi :(
Kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür Sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim Vazgeçtim bugün herşeyden halsiz şu kalbim Kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim |
| 20-08-2008 09:02 ÖS | ||
| ||
|
asah191 yazdı: turgut c mi :( evet hocam c şıkkı doğru da nie üzgünsün... gümrü 2-3 aralık 1920 moskova ant. 16 mart 1921 kars antlaşması 13 ekim 1921 bari açıklamayı da ben yapayım ![]() |
| 20-08-2008 09:06 ÖS |
Mesaj Sayısı: 64 Katılım Tarihi: 06.09.07 Konum: umudun bittiği yer Yaş : 25 ![]() |
hoca o zamanlara uzuldum be keske kars ant ılk olsaydı ondan uzuldum anlıyosun dı mı benı
Kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür Sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim Vazgeçtim bugün herşeyden halsiz şu kalbim Kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim |
| 20-08-2008 09:08 ÖS | ||
| ||
|
asah191 yazdı: hoca o zamanlara uzuldum be keske kars ant ılk olsaydı ondan uzuldum anlıyosun dı mı benıanladım hocam sizi yine başlığın konusu sapıo biz sorulara dönelim başarılar.. |

![header=[Şunun ödülü: ] body=[Sitemizin Her Şeyi] Sitemizin Her Şeyi](../infusions/fusionboard4/images/awards/medal_gold_3.png)

Hadi siftah benden olsun bakalım.. Ama cevaplardan sonra yeni sorular da gelsin ki oyuna devam edebilelim..Bir hafta sonra siteye ne kadar sıklıkla girebilirim ben de bilmiyorum.. Şimdilik pek işim yok bari size biraz faydam dokunsun..Yeni sorular da yazmaya çalışıcam..Eylülde de sınava girecek arkadaşlar var biliyosunuz hem onlara da yardımcı olmuş oluruz hem de önceki bilgilerimizi unutmuş muyuz bakarız..Neyse lafı uzatmadan ilk soruyu soruyorum hadi bismillah